Αρ. Πρωτ.:587                                                                                                                                                                                            Αθήνα: 03/04/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ σας ενημερώνει ότι μετα την ψήφιση του Ν.9997/2022 καταργήθηκε η επιπρόσθετη εισφορά 1% υπερ. ΤΠΔΥ λόγω μη ανταποδοτικότητας. Οπότε προτείνουμε σε όλους τους υπάλληλους του ΥΠΕΘΑ να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά, ώστε να επιστραφούν οι εισφορές που παρακρατήθηκαν αχρεωστήτως από το Δημόσιο κατά την χρονική περίοδο 01-01-2018 ως και 31-12-2022. Η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά από τον κάθε υπάλληλο ξεχωριστά στο κατάστημα του ΕΦΚΑ της περιοχής κατοικίας και η επιστροφή αυτή αφορά τους Δημοσίους Υπάλληλους που τους έχει διενεργηθεί η ανωτέρω κράτηση.

Αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης:

Βήμα 1

Εισέρχομαι στην ιστοσελίδα:

https://www.efka.gov.gr/el

Βήμα 2

Επιλέγω: Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού/είσοδος στην υπηρεσία

Βήμα 3

Είσοδος με κωδικούς TAXISNET – Πατάμε δυο φορές «Συνέχεια»

Βήμα 4

Επιλέγω νέα αίτηση και επικαιροποιώ αν χρειάζεται τα στοιχεία μου

Βήμα 5

Επιλέγω για θέμα «άλλο θέμα Εσόδων – Ασφάλισης»

Βήμα 6

Γραφώ στο πλαίσιο κειμένου της αίτησης το παρακάτω κείμενο:

«Με την παρούσα αιτούμαι, την επιστροφή των ατομικών μου ασφαλιστικών εισφορών (Εισφορά 1 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Υπέρ ΤΠΔΥ λόγω μη ανταποδοτικότητας αρ.84 Ν.4997/25.11.2022) που παρακρατήθηκαν αχρεωστήτως από τον Εργοδότη μου κατά την περίοδο από 01.01.2018 μέχρι 31.12.2022»

Βήμα 7

Κάνω υποβολή της αίτησης και μετα αμέσως προβολή της, ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα εκτύπωσης (και την αποθηκεύω στο υπολογιστή).

Βήμα 8

Εισέρχομαι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής με τους κωδικούς του TAXISNET και αποθηκεύω στον υπολογιστή τις μισθοδοσίες των μηνών από 01-01-2018 ως και 01-12-2022

Βήμα 9

Κάνω συμπίεση τα αρχεία από τις μισθοδοσίες ανά έτος. Λαμβάνω βεβαίωση του ΙΒΑΝ του λογαριασμού μου από την τράπεζα που πληρώνομαι την μισθοδοσία μου.

Βήμα 10

Όλα τα αρχεία, της αίτησης, της βεβαίωσης του ΙΒΑΝ και των μισθοδοσιών τα στέλνω συνημμένα με email στο κατάστημα του ΕΦΚΑ της Περιοχής μου.

Διευκρινήσεις:

Α) Η Διεύθυνση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής είναι :

https://gsis.gr/dimosia-dioikisi/pliromes-eispraxeis/eap

Β) Βεβαίωση ΙΒΑΝ

Για όσους έχουν e-banking, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας

Γ) Για να μάθεις ποιο είναι το αρμόδιο τοπικό κατάστημα της περιοχής σου και ποιο είναι το email που θα αποστείλεις την αίτηση την βεβαίωσης του ΙΒΑΝ και τις μισθοδοσίες, μπορείς να το αναζητήσεις από την ιστοσελίδα:

https://www.efka.gov.gr/mathepouanikeis.php

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α

 Ο Προέδρος                                                Ο Γεν Γραμματέας

Θωμάς Αλατεράς                                          Φώτιος Δημόπουλος

                                                                    6934261339 & 6955080107                                                       6937433304