Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Τηλ: 210 6598347-348

Fax: 210 6598790

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 25  Ιουλ 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Π.Δ.  «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ»

       Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της συγκροτηθείσας Ομάδας Εργασίας στο ΥΠΕΘΑ για την εκπόνηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος περί «Οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ» και την υποβολή αυτού στον κ. ΥΕΘΑ, επισημαίνονται τα κάτωθι:

       α.  Μετά από δεκαπέντε (15) χρόνια, από την έκδοση του εν ισχύ Οργανισμού, επετεύχθη η κατάρτιση ενός ευέλικτου και απολύτως εναρμονισμένου με τις τρέχουσες διοικητικές πρακτικές Οργανισμού που θα αποτελέσει εργαλείο για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το υπόψη κανονιστικό κείμενο θα συνοδευτεί από τα σχετικά Περιγράμματα Θέσεων Ευθύνης και Εργασίας, ως απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ένταξη των υπαλλήλων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, όσο και για την εφαρμογή των διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.

       β. Για πρώτη φορά αποτυπώνεται κανονιστικά η διάρθρωση των Υπηρεσιών του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα με την έκδοση αντίστοιχου Οργανισμού.

       γ.  Γνώμονα, με βάση τον επιχειρούμενο εξορθολογισμό της στελέχωσης των δομών του Υπουργείου, αποτέλεσε η ποιοτική αναβάθμιση των θέσεων ευθύνης του πολιτικού προσωπικού σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τα Γενικά Επιτελεία.

       δ.  Ο υπό έκδοση Οργανισμός έχει καταρτιστεί σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία περί οργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση τόσο της διαφάνειας, εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, όσο και της βέλτιστης αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού του ΥΠΕΘΑ με την πρόβλεψη όλων των δυνατών εναλλαγών, ούτως ώστε να κατανεμηθούν θέσεις ευθύνης σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης ανάλογα με τις αρμοδιότητες εκάστης οργανικής μονάδας.

       Τα ανωτέρω έτυχαν της ομόφωνης αποδοχής των  μελών της συκροτηθείσας, για αυτό το σκοπό, επιτροπής η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της μετά από τριάντα (30) συνεδριάσεις υπό την προεδρία της κ. Ειδικής Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ.

Επικαιρότητα

Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τις Ομοσπονδίες – Σχετικά με τα αναδρομικά των δώρων και την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Περισσότερα...
ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Περισσότερα...
Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία της 14ης/11 αφετηρία για κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
Περισσότερα...
Δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας
Περισσότερα...
Αγωνιστικό "παρών" της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
Ανακοίνωση της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την δημοσίευση και εφαρμογή του νέου οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού στο ΥΠ.ΕΘ.Α
Περισσότερα...
Δημοσίευμα από το Έθνος στις 19/7/2018: Γ. Πάιδας, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ
Περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ για την Συνάντηση του κ. Τσακαλώτου στις 16/07/2018
Περισσότερα...
Εγκαινιάζοντας τη νέα σελίδα για το Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Περισσότερα...
Η αυτογελοιοποίηση και ο αυτοεξευτελισμός του Υπουργού Οικονομικών
Περισσότερα...
Επιστολή προς Ομοσπονδίες – Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση
Περισσότερα...
Επιστολή προς Υπουργούς – Αίτημα για αποστολή πορίσματος επιτροπής για ΒΑΕ
Περισσότερα...
 

Ειδησεις απο το in.gr

Δεν βρέθηκε ροή.